על ת’אנדרבירד, לקוח דואר אלקטרוני החינמי ובקוד פתוח, חוצה פלטפורמות (ת'אנדרבירד, חלק ראשון)
מהו לקוח דואר אלקטרוני? והאם יש חילוק בינו לבין קריאת המיילים בדפדפן?
לקוח דואר אלקטרוני הינו תוכנה שמאפשרת לך להוריד את המיילים שאתה מקבל ישירות למחשב שלך - דהיינו לשולחן העבודה שלך, ללא צורך בגישה לדפדפן.
דוגמא לתוכנת דואר אלקטרוני:
- אאוטלוק (של מיקרוסופט)
- ת’אנדרבירד (של מוזילה)
הסבר בסיסי אודות המושג לקוח דואר אלקטרוני
תחילה נתמקד בשם “לקוח דואר אלקטרוני”, מדוע זה נקרא כך “לקוח”, ולמה לא בפשטות “תוכנת דואר אלקטרוני”?
ההסבר הוא פשוט, ונקדים משל מהדואר הפיזי (אם אתם זוכרים, פעם פעם היה כזה דבר…):
נצייר לעצמנו מצב שבו אנו הולכים כל יום בבוקר לסניף הדואר, והולכים לתיבת הדואר שלנו ופותחים אותה. אנו קוראים את המכתבים ששלחו לנו חברת החשמל, המים או הארנונה, אבל איננו יכולים לקחת אותם אלינו הביתה. הם נמצאים אך ורק בסניף הדואר בתיבה שלנו, ורק שם אנו יכולים לקרוא אותם, ואם אנו רוצים גם למיין או לזרוק לאשפה.
לעומת זאת, יש לנו אפשרות לקבל את הדואר שלנו עד הבית - לתיבת הדואר האישית שלנו. ואנו יכולים לקחת את המכתבים אלינו הביתה והם יהיו ברשותינו, ונוכל לקרוא אותם בכל עת ללא צורך ללכת לסניף הדואר.
עד כאן המשל.
הדואר האלקטרוני מול הדואר הפיזי
הנמשל הוא, בדואר האלקטרוני יש לנו בעצם שרת, שהוא מתווך בינינו לבין שולח המכתב. כמו במשל סניף הדואר, כך בנמשל שרת הדואר האלקטרוני. במשל חברת החשמל רוצה לשלוח אליי חשבונית על החודשיים האחרונים, היא שולחת את החשבון חשמל לסניף הדואר, ואני הולך (או מקבל) את החשבונית מסניף הדואר. כך החשבונית מגיעה אליי מחברת החשמל, באמצעות סניף הדואר שבינינו.
אותו דבר בדיוק בדואר האלקטרוני. אם בחרתי לקבל חשבוניות חשמל בדואר האלקטרוני, “סניף הדואר” הינו השרת של הדואר האלקטרוני, והוא מחבר ביני לבין חברת החשמל, במקרה ובחרתי לקבל את החשבוניות בדואר האלקטרוני (כדי לשמור על עולמינו ירוק יותר…🤣).
השרת - סניף הדואר של הדואר האלקטרוני
רק נשאר להבין דבר אחד: מהו השרת שמחבר ביני לבין חברת החשמל?
אז התשובה היא פשוטה: אצל מי שפתחת את חשבון המייל שלך! אם יש לך תיבת דואר אלקטרוני בגוגל, אז השרת שלך הוא gmail
. אם פתחת תיבת דואר אלקטרוני במיקרוסופט, אז השרת שלך הוא outlook
.
ניתן להבין עכשיו מהו המבנה של כתובת מייל your-name@gmail.com
שזה אומר בעצם מצד ימין את השרת (gmail
), ומצד שמאל את הלקוח (your-name
). והסימן “@
” מצביע על השייכות של הלקוח לשרת.
ומה בין דפדפן לתוכנה?
בקיצור, כשאנחנו פותחים דפדפן, ומקלידים gmail.com
בשורת הכתובת, אנו ניגשים לשרת. אנו קוראים את הדואר שלנו כשהוא נמצא ב”סניף הדואר”. איננו יכולים לקחת את הדואר אלינו למחשב (ניתן להוריד הודעה הודעה בכל פעם, אבל זה לא נקרא לקחת את הדואר אלינו למחשב), איננו יכולים לקרוא את הדואר אצלינו במחשב גם ללא חיבור לאינטרנט, אנו צריכים חיבור לאינטרנט כדי לגשת לאתר - לשרת כדי לקרוא מיילים.
לעומת זאת, תוכנת לקוח דואר אלקטרוני, מביאה את כל הדואר, חשבוניות חשמל, ארנונה והכל מכל כול - עד אליך למחשב. היא מביאה את כל הדואר אליך הביתה, ואינך זקוק לגשת לשרת באמצעות דפדפן.
היתרונות של לקוח דואר אלקטרוני
יותר מזה, אתה באמת בעל הבית על הדואר. אתה יכול לעשות הרבה יותר דברים על הדואר האלקטרוני שלך ברגע שהוא אצלך. עבודה עם מיילים עם קבצים מצורפים, הרבה יותר קלה כשהיא בלקוח דואר אלקטרוני. חיפוש מיילים בין אלפי מיילים נעשה בשניות אחדות כשאתה משתמש עם לקוח דואר אלקטרוני.
וכך גם אפשרויות מתקדמות יותר; כמו מסנני דואר (אוטמציה של מיון, סידור ופעולות נוספות על הדואר).זיהוי דואר זבל (מתקדם יותר מאשר בשרת, בדרך כלל), יצירת תיקיות, חיפוש בתיקייה ספציפית, גיבויים, ועוד.
סיכום
אז הסברנו בפוסט זה מהו תוכנת לקוח דואר אלקטרוני, מה החילוק בינו לבין גישה למייל באמצעות דפדפן, והיתרונות בעבודה עם לקוח דואר אלקטרוני. בפוסט הבא נתמקד בתוספים חיוניים ללקוח דואר אלקטרוני ת’אנדרבירד.